Ohjelma

10.30 Ovet auki

11-11.45
Aistien hämärä

Suomen tieteis- ja fantasiakirjoittajat ry

Miten kirjoittaa siitä, kun aistit hämärtyvät? Miten fyysisen kehon rapautuminen vaikuttaa mieleen? Voiko rappio olla myös kaunista? Näistä ja monista muista hämärän kirjallisen kuvaamisen kysymyksistä keskustelemassa mm. Atorox-voittaja Janos Honkonen, Juri Timonen ja Reetta Vuokko-Syrjänen, haastattelijana Pyry Palermo. 

Tauko 15 min

12-12.30
Nälkä, kosto ja nauru — kannibalismi kirjallisuudessa

Artemis Kelosaari

Miten pelottavan ihmissyöjän hahmo on muuttunut antiikista modernille ajalle? Mikä on tehokkain tapa kostaa viholliselle? Onko grillatussa ihmiskoivessa jotain hillittömän hauskaa? Artemis Kelosaari kertoo luennossaan kannibalismin kirjallisen historian Senecasta Agustina Bazterricaan ja Kantelettaresta JP Koskiseen. EI HEIKKOHERMOISILLE TAI -VATSAISILLE.

12.30-12.45
Puru-kollektiivi esittää runoja

Anne Mölsä: Musta aine

Tauko 15 min

13-13.45 
Pimeys ja valo spekulatiivisessa fiktiossa 

Miten spekulatiivisessa fiktiossa käsitellään pimeyttä ja valoa? Valon ja varjon vaihteluista niin henkilöhahmojen kuin yhteiskunnan tasolla keskustelemassa kirjailijat Anni Nupponen (pj), Samuli Antila, Siiri Enoranta ja J.S. Meresmaa

Tauko 15 min

14 -14.15  
Puru-kollektiivi esittää runoja

Kirsti Kuronen: Metsäpäiväkirja/marraskuu

14.15 -14.45 
Syksyn uutuuskirjoja

  • Taru Luojola kertoo romaanistaan Myöhempien aikojen liiketoimintamahdollisuuksia. Haastattelijana Taru Kumara-Moisio.
  • Esittelyssä Noora Kaikkosen runoteos Lauluja rubiininpunaisesta lammesta

14.45 -15.15
Lempeiden silmien lumo

Mitä tapahtuu, kun kirjoittajayhteisö lumoutuu Kosmoskynän päätoimittajan lempeistä silmistä? Aiheesta tehdään tietysti antologia. Viikossa. Antologian toimittajaa Shimo Suntilaa haastattelee Toni Saarinen. Kosmoskynän päätoimittajaa Toni Saarista haastattelee Shimo Suntila. Mukana lukunäytteitä, kirjoituskilpailun voittajan julkistaminen sekä Lempeät silmät!

Tauko 15 min 

15.30-16.30 
Tuulta ja tulikiveä – Ympäristöuhkat kirjallisuudessa

Tieteiskirjallisuus on usein muuttuvan ympäristön ja epävakaan ilmaston kirjallisuutta. Löytyykö tarinoista myös toivoa? Keskustelijana panelistit Saara Henriksson (pj), Mia Myllymäki, MG Soikkeli ja Oras Tynkkynen.

16.30-17.00
Hyväntekeväisyyshuutokauppa

Hämärä-kirjallisuustapahtuma järjestää hyväntekeväisyyshuutokaupan. Kauniita 20-luvun tieteiskirjoja, valasaiheista kirjallisuutta, fiktiota ja faktaa, kuriositeetteja! Tutustu https://www.facebook.com/events/527539841389798/. Ennakkotarjoukset saara.henriksson@gmail.com, joillakin teoksilla pohjahinnat. Huutokauppakeisari Shimo Suntila meklaroi. Tuotto kansalaisjärjestöjen kotimaiseen ilmastonsuojeluun!

17.30
Ovet kiinni

Klo 19 vapaamuotoinen kokoontuminen Plevnassa (Itäinen katu 8). Ruokailijoiden kannattaa tehdä ravintolasta pöytävaraus ennakkoon.